U kunt ons natuurlijk bezoeken in Denemarken en de luidsprekers beluisteren in onze Lounge. Dit is niet naast de deur maar gelukkig hebben we ook dealers in Nederland. Deze staan vermeld op onze dealer pagina>>. Dealers buiten Nederland bevinden zich meestal in grote steden, dus als er geen dealer bij u in de buurt is binnen Nederland, komt u misschien voor zaken of vakantie toch bij een dealer in de buurt. Bij onregelmatige gelegenheden is Davone ook te horen bij audioshows. Neem contact met ons op of er binnenkort een show komt. Recensies kunnen ook enig inzicht geven, maar onthoud dat de geluidsvoorkeuren van de reviewers mogelijk niet overeenkomen met die van u. Lees anders hieronder meer over hoe onze luidsprekers klinken en waarom.

Kort gezegd klinken Davone luidsprekers vergelijkbaar met de marktleiders die luidsprekers bouwen met de algemeen aanvaarde constructie van een basreflexkast met 2 of meer direct stralende drivers. Als we meer in detail kijken zijn er enkele gebieden waarop we ons richten en zo het "Davone-geluid" creëren. De enkele basdriver is gebruikelijk in al onze modellen want vooral in een 2- of 2,5-wegensysteem geven 2 basdrivers vaak te veel energie rond 200Hz. Dit kan een leuke punchy bas geven, maar het vervormt de menselijke stem behoorlijk en basscheiding is ook slecht. Verder gebruiken we 24 dB / oct cross-overs omdat dit de vervorming van de tweeter aanzienlijk vermindert en meer energie in het hogere middenbereik geeft in vergelijking met minder steile filters. Dit is op zijn beurt zeer gunstig voor een open geluid met goede beeldvorming vanwege de verbeterde geluidsafstraling in het hogere middenbereik. We houden ook van lineaire frequentie gedrag op en buiten de luister positie omdat vervormde responsen een heel ander geluid geven afhankelijk van de muziek die wordt afgespeeld. Kortom, Davone luidsprekers geven u een volledig bereik, goed uitgebalanceerd energiek geluid met veel details, geleverd met een klein beetje fluweel. Over het Davone geluid kan natuurlijk nog veel meer worden gezegd en als je meer wilt weten neem dan contact met ons op.

Davone-luidsprekers zijn een relatief eenvoudige belasting voor een moderne versterker. In principe werkt elke versterker als u een normale luisteraar bent. We hebben bijvoorbeeld gehoord van klanten die positieve ervaringen hadden met basisversterkers van Sonos of Denon voor onze kleinere modellen. Een verbetering van de kwaliteit zijn de praktische streamingversterkers van Linn of Naim. En natuurlijk zijn er veel exotische versterkers voor de echte audio kenner die op zoek is naar een speciaal geluid. Audio Research, Manley, Conrad Johnson om er maar een paar te noemen. Over het algemeen raden we aan om een versterker met equalizer te kopen om kleine aanpassingen voor kamerakoestiek, verschillen in opnames of gewoon de smaak van het geluid mogelijk te maken.

Davone-luidsprekers hebben een gemiddelde gevoeligheid en een goede versterker van 50 Watt is in de meeste gevallen voldoende. Maar wattage alleen betekent niet veel. Hoe snel en met welke vervorming de versterker die 50 Watt kan leveren is net zo belangrijk. De betekenis van Wattage is daarom beperkt voor het vergelijken van merken die verschillende ontwerpfilosofieën volgen. Binnen hetzelfde merk kan het zinvol zijn en we raden aan om een model met een hoger wattage (100 Watt of meer) te kopen bij goedkopere versterkers.

De huidige versie van onze luidsprekers wordt HR genoemd wat Hoge Resolutie betekent. Het is bedoeld om het verschil uit te leggen in vergelijking met eerdere versies die minder steile filter hellingen gebruiken. De verbeterde geluidsafstraling van HR geeft meer energie buiten de luister richting in het middenbereik zonder toevoeging van energie op assen. Met andere woorden, er wordt meer informatie over muziek onthuld zonder het directe geluid te veranderen (wat kan leiden tot luistervermoeidheid).

Davone luidsprekers zijn ontworpen, ontwikkeld en met de hand geassembleerd in Denemarken. Davone heeft veel onderleveranciers die regelmatig onderdelen naar onze kleine fabriek leveren. Hun vaardigheden en ervaring zijn van het grootste belang geweest bij de productie van de Davone-luidsprekers. Voor kritieke onderdelen hebben we alleen partners die dicht bij ons in Denemarken, Zweden of Duitsland en we bezoeken ze regelmatig.

Door het unieke design van elke Davone luidspreker kan design een beslissende factor worden bij het selecteren van uw model. Onze consistente hoge kwaliteitsbenadering van audio in al onze modellen zorgt ervoor dat er geen compromissen worden gesloten. Ondanks het formaat zullen alle Davone modellen de allerbeste geluidskwaliteit bieden. En waar grote luidsprekers perfect kunnen worden gebruikt in kleine kamers, kunnen kleine luidsprekers in grote kamers tegen hun grenzen aanlopen. Maar alleen als hoge geluidsvolumes zijn vereist.

Het is belangrijk voor ons om luidsprekers te maken met een goede prijs / kwaliteitsverhouding. Dit kan alleen worden bereikt door middel van hogere aantallen in produktie. Onze aanpassings mogelijkheden met betrekking tot verschillende houtfineer en verschillende kleuren van de stands zijn dus helaas zeer beperkt. Het is echter mogelijk om tijdens produktie op alle modellen een andere grille te plaatsen en u kunt altijd informeren bij ons of een nieuwe houtfineer of stand verfkleur binnenkort in productie wordt genomen. We hebben ook veel mogelijkheden met Mojo kleuren die niet op de website worden vermeld.

Om een mooie hoogglans finish te maken moet het oppervlak perfect glad zijn. De zijpanelen van Davone luidsprekers zijn gemaakt van fineer dat geen perfect oppervlak heeft vanwege de houtnerf in al het natuurlijke hout. Een speciale laag zou bovenop moeten worden gedrukt om de houtnerfonregelmatigheden te absorberen. We houden die speciale panelen niet op voorraad en daarom is hoogglans niet beschikbaar op Davone luidsprekers. De traditionele Deense stijl is eigenlijk gezeept hout dat een zeer mat uiterlijk heeft. Als een Deens merk volgen we die traditie liever, zij het dat de modellen zijn gelakt met een zijdeglans finish.

Onze website heeft vier pijlen op elke productpagina. Net zoals het klikken op de pijl bovenaan het menu opent, opent de pijl onderaan de voettekst en de linker- en rechter pijl in het midden van de pagina schuiven naar de opties en detail informatie en afbeeldingen.